COVID-19 tesztelés, helyszínre történő kivonulással!

    A COVID-19 rövid és hosszútávú járványügyi kezelése a munkáltatók számára is kihívásokat fog jelenteni a következő időszakban. Az ajánlások szerint a járvány rövid és hosszú távú kezeléséhez is alapvető feltétel a megfelelő mennyiségű és minőségű teszt folyamatos alkalmazása.

    Az MTA ajánlása alapján: sokkal több olyan tesztet kellene elvégezni, amely magát a fertőzést mutatja ki (PCR), különösen a veszélyeztetett célcsoportokban.

    A hosszú távú járványügyi intézkedésekhez azonban szükség lesz a betegségen még át nem esett fogékonyak és a már védettek (a vírusra már immunis emberek) azonosítására is. Ehhez más típusú tesztek kellenek: olyan tesztek, amelyek a fertőzés után kialakuló ellenanyagokat (antitesteket) mutatják ki a vérben, például a COVID-19 gyorsteszt. 

    A szűréssel megtudja, hogy:

    1. Tünetmentesen vagy atípusos tünetekkel átesett-e a koronavírus-fertőzésen, az az túl van a veszélyen,

    2. Enyhe tünetekkel, vagy tünetmentesen akut vagy aktív fertőzési stádiumban van, ami miatt karanténba kell vonulnia mert megfertőzhet másokat.

    Miért jó ez a magánszemélyek, munkavállalók számára?

    A COVID-19 koronavírus általános tünetei nagyban hasonlítanak az influenza és járványszerűen terjedő vírusok, fertőzések alaptüneteihez. Ezért az ember sokszor nem tudja eldönteni, bizonytalan abban, hogy kell-e tartania a betegség súlyosbodásától vagy nem, megszerezte a kellő védettséget - egy tünetekkel teli nehéz 1-2 heti betegség után - vagy nem. Azaz kell-e tartania a jövőben a COVID-19 vírusfertőzéstől vagy esetleg megnyugodhat kicsit. Az az a bizonyosság arról, hogy beteg, nem beteg, túlesett már a betegségen!

    A megfelelő COVID-19 vírusteszt elvégzése ebben tud segítséget nyújtani. 

    Miért jó ez a munkáltatók számára?

    A cégeknek abban tud segítséget nyújtani a COVID-19 vírus szűrővizsgálat, hogy az olyan munkavállalók aki még az aktív fertőzési fázisban vannak, nincsen észrevehető tünetük, de a COVID-19 teszt már kimutatja az érintettséget, nem fogják tovább fertőzni a többi munkavállalót a cégben.

    Ezzel a munkáltató akár 10-21 fertőzésmentes napot is spórolhat, ezzel is védve a többi munkavállalóját és a cég stabil működését.

    Tehát a munkáltatók a munkavállalóik egészségmegőrzésen túl a termelésük, cégük működését tudják biztonságosabban tervezni, üzemeltetni, fenntartani!

    Röviden a PCR tesztről:

    A vizsgálat a vírus RNS-ét mutatja ki az orrból és a garatból vett mintákban. Ez az eljárás a tünetes betegek és a tünetmentes, fertőzést hordozók azonosítására alkalmas, azt mutatja ki, hogy a vírus jelen van-e a légutakban. A PCR alapvetően megbízható, már nagyon alacsony vírusszint esetén és a fertőzés igen korai (24-48 óra) szakaszában is képes pozitív eredményt adni.

    A teszt alkalmas a betegség gyanújának megerősítésére, a betegség diagnózisának felállítására és a gyógyulás igazolására, valamint kontaktok vizsgálatára. 

    A teszt levétele pár percet vesz igénybe, az eredményeket 24 de legkésőbb 36 órán belül küldjük a vizsgált személy által megadott E-mail címre.

    A teszt előnye, hogy a betegség nagyon korai szakaszában kimutatható a vírus jelenléte. Hátránya, hogy gyógyultságot követően nem ad információt, tehát nem tudhatjuk meg, hogy átestünk-e korábban a koronavírus betegégen. 

   Röviden a COVID-19 szerológiai gyorstesztről:

    A koronavírus gyorsteszt az ujjbegy megszúrását követően vett vérből kimutatott ellenanyag vizsgálata. Ez azt jelenti, hogy nem magát a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem a vírus szervezetbe jutását követően az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot (IgM és IgG). 

    Két fajta immunválasz létezik:

    • Korai immunválasz: vélhetően 5-7 nappal fertőzés után kezd kialakulni, erre utal a teszten az IgM

     pozitivitás, ilyenkor a fertőzésnek még aktív szakaszában vagyunk.

    • Késői immunválasz: 10-14 nappal a fertőzés után jön létre, erre utal az IgG pozitivitás jelenlegi tudományos vélekedések szerint 1-3 éves védettséget jelent, ha átesett rajta az ember. 


    A teszt előnye, hogy gyorsan, 5 - 10 perc alatt, a helyszínen tudomást szerez az értettségéről vagy annak ellenkezőjéről, valamint arról, hogy szervezete termelt-e már ellenanyagot, tehát nagyobb eséllyel védett az újrafertőződéssel szemben. Hátránya, hogy a koronavírus betegség korai szakaszában (1 - 6 napján) kis eséllyel derül ki a fertőzöttség ténye. 

    Szervezetünk által használt COVID-19 tesztek Nemzetközi CE minősítéssel rendelkeznek, amely az Európai Unió egészségügyi irányelveinek betartását igazolja, valamint a gyorstesztek kiválasztásánál figyelembe vettük a magyarországi MMM labor minősítési tesztjének eredményeit.

    ÁRAINK:

    Budapest közigazgatási területén belül:

           Szerológiai gyorsteszt:            PCR teszt:       
     Kiszállás:               INGYENES       INGYENES
     1 db teszt esetén:                19.900 Ft         29.000 Ft
     10+ db teszt esetén:                     15.500 Ft         28.000 Ft
     25+ db teszt esetén                13.500 Ft         27.000 Ft
     50+ db teszt esetén                11.500 Ft         26.000 Ft

    Pest-megye közigazgatási területén belül:

           Szerológiai gyorsteszt:            PCR teszt:       
    Kiszállás:                   6000 Ft         6000 Ft
     1 db teszt esetén:                 19.900 Ft        29.000 Ft
     10+ db teszt esetén:                      15.500 Ft        28.000 Ft
     25+ db teszt esetén                 13.500 Ft        27.000 Ft
     50+ db teszt esetén                 11.500 Ft        26.000 Ft

    Magyarország közigazgatási területén belül:

           Szerológiai gyorsteszt:               PCR teszt:         
     Kiszállás:                  80 Ft / km
                (oda - vissza út ) 
              80 Ft / km
         (oda - vissza út)
     10+ db teszt esetén:                       15.500 Ft          28.000 Ft
     25+ db teszt esetén                  13.500 Ft          27.000 Ft
     50+ db teszt esetén                  11.500 Ft           26.000 Ft

   Ha további kérdése van, hívja szakemberünket: +36 30 466 7080