ELISA szerológiai teszt, hatóságilag elfogadott, védettségi igazolvány igényléséhez alkalmas, magyar vagy angol nyelvű laboratóriumi lelettel

Az általunk nyújtott ELISA teszt a legmegbízhatóbb, nagy érzékenységű mikrobiológiai eljárás, ami képes kimutatni, hogy egy adott személy szervezetében kimutatható-e a szervezete által termelt SARS-CoV-2 vírus elleni antitest. 

ELISA teszt ára: 12.900 Ft

Egyedi kiszállási, kényelmi felárak:

 • Egyszeri kényelmi díj: NINCS
 • Pest-megyei kiszállás: 10.000 Ft / cím
 • Vidékre történő kiszállás esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
 • Éjszakai, hétvégi és ünnepnapi: NINCS

Kiknek lehet indokolt a teszt elvégzése?

 • Aki szeretne igényelni védettségi igazolványt,
 • Az ELISA vizsgálat alkalmas arra, hogy a későbbiekben utazáshoz illetve munkahelyhez igazolni tudjuk átestünk a fertőzésen. Koronavírus útlevél használatához is jó lehet.
 • Akik igazoltan átestek már a COVID-19 betegségen, de kíváncsiak arra, hogy szervezetük termelt-e elegendő antitestet a betegség után,
 • Akik korábban rosszul érezték magukat, enyhébb tüneteik voltak, de hivatalos PCR vagy Antigént teszttel nem igazolták a fertőzésüket, de szeretnék megtudni, vagy igazolni, hogy átestek a COVID betegségen,
 • Akik nem feltétlenül szeretnék beoltatni magukat, de szeretnék magukat biztonságban tudni, vagy szabadon mozogni,
 • Fiatalok vagy akiknek nem voltak tüneteik, egészségügyi panaszaik amik a COVID betegségre utaltak volna, de kíváncsiak arra, hogy átestek-e a betegségen és szervezetük termelt-e antitestet és / vagy szeretnék igazolni, hogy átestek a COVID betegségen.
 • Amennyiben vissza akarunk térni a munkába, esetleg idősebb szeretteinket látogatnánk meg vagy orvosi beavatkozásra várunk, különösen indokolt lehet megtudni, hogy átestünk-e már a fertőzésen.

Hogyan kell felkészülni a mintavételre?

Az ELISA vizsgálat vénából vett vérből történik. A vérvételt különösebb felkészülést nem igényel, de vizet lehet és ajánlott is fogyasztani bőségesen, hiszen ez nagyban könnyíti a mintavételt és egyúttal minimalizálja az ezzel járó kellemetlenségeket. Alkoholt, üdítőt és kávét azonban tilos fogyasztani a mintavételt megelőzően, ezek ugyanis befolyásolhatják a vizsgálati eredményeket.

Hogyan történik a mintavétel?

A vérvétel általában karon, a könyökhajlatban található vénából történik. Szakápolónk először vénás érelszorítót helyez a végtagra, hogy az erek kitáguljanak, és jobban láthatóvá váljanak. Ezután a kart lefelé irányuló helyzetbe helyezi, szükség esetén megkéri Önt, hogy szorítsa kezét ökölbe, majd kitapintja a véna helyét.

Ezután fertőtleníti a mintavétel helyét, majd steril tűvel apró szúrást ejt. A tű végére kis csövet helyez, melybe a minta kerül. A mintavétel befejeztével óvatosan eltávolítja a tűt és steril gézt szorít a szúrás helyére. Ezt a gézt tartsa leszorítva nyújtott karján még 3-5 percen keresztül, hogy a vérzés csillapodjon, és ne keletkezzen véraláfutás a szúrás környékén.

Hogyan kell értelmezni az eredményt?

IgG pozitivitás: –  a vizsgált személy esetében már korábban (akár tünetmentesen) lezajlott a COVID fertőzés. 

IgG és IgM pozitivitás:  a vizsgált személy nemrégen átesett a COVID fertőzésen, vagy még éppen akut fertőződési fázisban van. Ebben esetben fennáll a vírus ürítés veszélye, PCR vizsgálat javasolt a fertőzőképesség kimutatása céljából.

IgM pozitivitás: korai fertőzés, még akut fázisban van a páciens, IgG, hosszútávú antitest még nem jelent meg a vérben. Valószínűsíthető a vírus ürítés, mindenképpen PCR vizsgálat és elkülönítés szükséges.

IgG és IgM sem mutatható ki: A páciens vagy nem fertőzött, vagy szervezete nem termelt megfelelő mennyiségű ellenanyagot. Amennyiben igazolt COVID fertőzöttel kontaktálódott, vagy tünetek jelentkeznek nála, úgy mindenképpen szükséges PCR vagy Antigén vizsgálat a fertőzőképesség kimutatására.

Lelet kiadási határidők: 1 – 3 nap

 • Leletet kérheti magyar vagy angol nyelven
 • Az ön által megadott E-mail címre küldjük
 • Hatóságilag elfogadott

ELISA teszt ára: 12.900 Ft

További ELISA vizsgálati lehetőségek

Ellenanyag teszt Pfizer-BioNtech

14.900 Ft

Egyedi kiszállási, kényelmi felárak

Egyszeri kényelmi díj: NINCS
Pest-megyei kiszállás: 10.000 Ft / cím
Vidékre történő kiszállás esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

Ellenanyag teszt Astra Zeneca

14.900 Ft

Egyedi kiszállási, kényelmi felárak

Egyszeri kényelmi díj: NINCS
Pest-megyei kiszállás: 10.000 Ft / cím
Vidékre történő kiszállás esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

Céges megrendelőink számára egyedi árajánlatot készítünk.

info@deltamento.hu