Segítse a Delta Országos Katasztrófa Mentő Csoportot adójának 1%-val!

Adója egy százalékénak felajánlásával segíti, hogy rákos, leukémiás és halmozottan sérült gyermekek szállítását tudjuk folyamatosan, zavartalanul ellátni. Segíti, hogy gépkocsiainkat 6 – 7 évesen le tudjuk cserélni és a folyamatosan pótolni, cserélni, javítani tudjuk a gyermekek biztonsági üléseit. Szervezetünk évi 8-900 gyermeket szállít több mint 500.000 km–et megtéve a magyar utakon.

Kitöltési útmutató

Név:
Röviden:
Adószám:

DELTA Országos Katasztrófa Mentő Csoport
DELTA OKM
18062180-1-43

Példa dokumentumok:

Amiben mi segítünk

Gyermekek szállítása

Nagyrészt mi szállítottuk a Nemzetközi Pető Intézet mozgáskorlátozott, a SOTE I. és II. számú Gyermek klinikán kezelt leukémiás és rákos megbetegedésben szenvedő gyerekeket, valamint a Pilisvörösvári VIRGONC Gyermekház értelmileg korlátozott és halmozottan sérült gyermekeit nap, mint nap, az egész ország területén.

Egyesületünk az átlagosnál is nagyobb empátiával bír szegény kis gyerekek iránt. A chemoterápiás és radiológiai kezelések, valamint a rehabilitációs kezelések után az ország minden zugába indulunk velük haza, de igen sok esetben fordul elő, hogy rövid idő elteltével újra kocsit kell értük küldeni, mert állapotuk rosszabbodott. Így ez nagy erőfeszítéseket kíván tőlünk, a meg növekedett betegszám, valamint a magyar egészségügy minden területén így a betegszállítási területén is meglévő finanszírozási gondok miatt.

Gyermekklinikák támogatása

A SOTE I. és II. számú Gyermekklinika rákos és leukémiás megbetegedésben szenvedő kis betegeinek több alkalommal városnéző, állatkerti, illetve az Ausztriai Safari Parkbéli programot szerveztünk.

Immár hagyományos a Mikulás Napi műsorunk a SOTE I. és a II. sz. Gyermekklinikán, amikor is neves pop zenészek, együttesek, előadóművészek, bábosok szórakoztatják a kis betegeket, vagyis azokat, akik le tudnak jönni a betegágyból az aulába. A Mikulás minden gyereknek személyesen osztja ki a támogatóinktól kapott rengeteg adományból neki jutó ajándékcsomagot, játékot. Olyan mennyiségű ajándék gyűlik össze ezen alkalommal, hogy az intézmény közös játszó helyiségeibe is jutnak új babák, játékok.

Szociális és családtámogatás

Az elmúlt év során a kerület iskoláit, óvodáit és a rászoruló családokat támogattuk különböző tejtermékekkel, édesipari termékekkel, tisztító és mosószerekkel, vegyi árukkal, különböző kozmetikai és háztartási szerekkel, tisztított és válogatott használt ruhaneműekkel, cipőkkel, sportfelszerelésekkel, bútorral, amit adományként kaptunk külföldről és belföldről egyaránt.

Ezen belül 62 családot, amelynél három vagy annál több gyermek él, támogattunk rendszeresen élelmiszerrel, ruhaneművel és gyógyszerrel.

Utcai szociális munka

Tekintettel a korlátozott lehetőségeinkre a krízis időszakban hetente csupán 3 – 4 alkalommal tudtunk az utcai hajléktalanok segítségére lenni. Ilyenkor a legjobban hasznosítható meleg holmikat, kötszert, vitaminokat, meleg levest, teát, zsíros kenyeret, gyümölcsrizst, gyümölcsös joghurtot tudtunk biztosítani a rászorulóknak.

Az elmúlt esztendőben közel 600 L meleg levest, 1250 L meleg teát, 200 kg kenyeret, 3.000.000 Ft értékű DANONE tejterméket és 4000 kg ruhaneműt osztottak szét kollégáink.

Karácsonyi ételosztás

Minden évben 2 db Esetkocsival részt veszünk a karácsonyi ételosztáson a Keleti pályaudvarnál. Ezeken az akciókon több száz hajléktalan emberen végzünk egészségügyi szűrővizsgálatot. Azokat az embereket, akiket szakembereink úgy ítélik meg, hogy további egészségügyi ellátásra szorulnak, betegszállító autóinkkal elszállítjuk a megfelelő egészségügyi intézménybe.

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálataink az elmúlt évben

Elsősegélynyújtás 1.241 fő
Vérnyomásmérés 6.541 fő
Vércukorszint mérés 5.781 fő

Olaszországi nyaralásának 50 %-os költségeit fedezve segítettünk:

62 fő cukorbeteg gyereket
54 fő értelmi fogyatékos gyermeket
70 fő egészséges gyermeket valamint családtagjaikat
30 fő nyugdíjast