szerologia.jpg

Szerológiai teszt: 5 percen belül megtudhatja, hogy átesett-e már a fertőzésen

A koronavírus gyorsteszt az ujjbegy megszúrását követően vett vérből kimutatott ellenanyag vizsgálata. Ez azt jelenti, hogy nem magát a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem a vírus szervezetbe jutását követően az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot (IgM és IgG). Kétféle immunválasz lehetséges:

Korai immunválasz: vélhetően 5-7 nappal fertőzés után kezd kialakulni, erre utal a teszten az IgM pozitivitás, ilyenkor a fertőzésnek még aktív szakaszában vagyunk.
Késői immunválasz: 10-14 nappal a fertőzés után jön létre, erre utal az IgG pozitivitás jelenlegi tudományos vélekedések szerint 1-3 éves védettséget jelent, ha átesett rajta az ember.

Hogyan kell a COVID-19 szerológiai tesztre felkészülni?

A teszt elvégzéséhez semmilyen felkészülésre nincsen szükség. A teszt előnye, hogy gyorsan, 5 - 10 perc alatt, a helyszínen tudomást szerez az érintettségéről vagy annak ellenkezőjéről, valamint arról, hogy szervezete termelt-e már ellenanyagot, tehát nagyobb eséllyel védett az újrafertőződéssel szemben. Hátránya, hogy a koronavírus betegség korai szakaszában (1 - 6 napján) kis eséllyel derül ki a fertőzöttség ténye.

Mentőszolgálatunk által használt tesztek mindegyike Nemzetközi CE minősítéssel rendelkeznek, amely az Európai Unió egészségügyi irányelveinek betartását igazolja.

Mintavételi igazolást a helyszínen, azonnal megkapja

  • Igazolást kérheti magyar vagy angol nyelven
  • Hatóságilag NEM elfogadott,
  • Karantén mentesítésre NEM felhasználható 

 

Szerológiai teszt ára Budapesten belül: 12.900 Ft

Egyedi kiszállási, kényelmi felárak:

  • Budapesti kiszállás: NINCSEN
  • Pest-megyei kiszállás: 6.000 Ft / cím
  • Vidékre történő kiszállás esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
  • Éjszakai, hétvégi és ünnepnapi: NINCSEN


További kérdés esetén hívjon minket: + 36 30 013 0515