Antigén teszt

Antigén teszt: 5-10 percen belül megtudhatja, hogy jelen van-e a vírus a szervezetében

Az antigén teszt, hasonlóan a PCR vizsgálathoz a vírus jelenlétét mutatja ki a páciens szervezetében. Akkor pozitív, ha a koronavírus már megtalálható a véráramban és a légutak nyálkahártyáján. Ez már a tünetek megjelenése előtti 1-2 napban bekövetkezik, tehát ez a teszt is a PCR-hez hasonlóan kimutathatja a fertőzést. Nagy előnye, hogy a vizsgálat gyors, a minta levétele után 5-10 perccel eredményt ad és olcsóbb, mint a PCR vizsgálat. Hátránya, hogy hatósági karantén mentesítésre és egyéb hatósági igazolásra nem lehet felhasználni.

Mivel a vírus kimutatásának aranystandardjának egyelőre a PCR kimutatás számít, komoly klinikai gyanú esetén negatív antigén teszt esetén is szükséges lehet PCR vizsgálat elvégzésére, az egészségügyi hatóság saját hatáskörében előírhatja a megerősítő PCR vizsgálatot.

A mintavétel módja megegyezik a C-PCR vizsgálati mintavétellel: úgy, mint a C-PCR mintavételnél, az éhgyomorral érkező betegnél egy mintavevő pálcával az orrgaratról veszünk törletet. A páciensnek a mintavétel előtt sem enni, sem inni, sem fogat mosni, sem dohányozni nem szabad. A levett mintából, a reagenssel a kiértékelési eljárást helyszínen végezzük, ahol a mobilteszt segítségével direkt módon képesek vagyunk kimutatni a vírust.

Hogyan kell felkészülni a mintavétel elvégzéséhez?

A mintavételhez éhgyomori állapot szükséges, a mintavételt megelőző 4 - 6 órában TILOS:

Enni
Inni – (vizet sem szabad)
Dohányozni
Fogat mosni
Rágógumizni, cukorkát vagy egyéb szájfrissítőt használni

A vizsgálathoz felső légúti minta szükséges, garatból történő mintavétellel. Ez mindössze néhány percet vesz igénybe, fájdalommal nem jár. 

A teszt előnye, hogy a betegség nagyon korai szakaszában kimutatható a vírus jelenléte. Hátránya, hogy gyógyultságot követően nem ad információt, tehát nem tudhatjuk meg, hogy átestünk-e korábban a koronavírus betegségen.

Mintavételi igazolást a helyszínen, azonnal megkapja

  • Igazolást kérheti magyar vagy angol nyelven
  • Hatóságilag NEM elfogadott,
  • Karantén mentesítésre NEM felhasználható 

 

Antigén teszt ára Budapesten belül: 14.900 Ft

Egyedi kiszállási, kényelmi felárak:

  • Budapesti kiszállás: NINCSEN
  • Pest-megyei kiszállás: 6.000 Ft / cím
  • Vidékre történő kiszállás esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
  • Éjszakai, hétvégi és ünnepnapi: NINCSEN


További kérdés esetén hívjon minket: + 36 30 013 0515