Kislabor (kisrutin) vérvizsgálatunk javasolt rendszeres egészségszűréshez, egészségi állapot felméréséhez.

Kislabor ára: 9.900 Ft

 • Egyszeri kényelmi díj: 5000 Ft / cím
 • Pest-megyei kiszállás: 10.000 Ft / cím
 • Vidékre történő kiszállás esetén kérje egyedi ajánlatunkat!
 • Éjszakai, hétvégi és ünnepnapi: NINCSEN

Kontroll, vagy gyors áttekintés céljából. Ez egy általános, átfogó vizsgálati csomag mely a szervezet vérképzéséről, méregtelenítési és metabolikus funkcióiról ad összefoglaló képet. Alapvetően a panaszmentes páciensek számára lehet hasznos, hiszen a leggyakoribb krónikus megbetegedéseket még időben, sok esetben a tünetek fellépte előtt, előre jelezhetik, lehetővé téve a további célirányos vizsgálatokat, illetve terápiát. A kislabor része a vérkép és vizeletvizsgálat, továbbá néhány fontos információt nyújtó paraméter vizsgálata.

Kislabor vérvizsgálatunk az alábbi tételeket tartalmazza:

 • teljes vérkép – benne fehérvérsejtszám, fehérvérsejt fajták (monocyta,limphocyta, eosynophil granulocyta, basophil granulocyta)
 • vércukor
 • húgysav
 • ionok (natrium, kálium)
 • vese funkció (karbamid, kreatinin, eGFR)
 • májfunkció (GOT, GPT,GGT,AP, LDH)
 • összkoleszterin
 • triglicerid
 • bilirubin

Hogyan kell felkészülni a mintavételre?

A vérvizsgálathoz (vércukor, vérzsírok, májfunkció, ionok, vas) éhgyomor szükséges, a mintavételt megelőzően legalább 8-12 órás koplalással, ezért a vérvételt alapvetően reggeli-délelőtti órákban javasoljuk. A vérvételt megelőzően vizet lehet és ajánlott is fogyasztani bőségesen, hiszen ez nagyban könnyíti a mintavételt és egyúttal minimalizálja az ezzel járó kellemetlenségeket. Alkoholt, üdítőt és kávét azonban tilos fogyasztani a mintavételt megelőzően, ezek ugyanis befolyásolják a vizsgálati eredményeket.

Hogyan történik a mintavétel?

A vérvétel általában karon, a könyökhajlatban található vénából történik. Szakápolónk először vénás érelszorítót helyez a végtagra, hogy az erek kitáguljanak, és jobban láthatóvá váljanak. Ezután a kart lefelé irányuló helyzetbe helyezi, szükség esetén megkéri Önt, hogy szorítsa kezét ökölbe, majd kitapintja a véna helyét.

Ezután fertőtleníti a mintavétel helyét, majd steril tűvel apró szúrást ejt. A tű végére kis csövet helyez, melybe a minta kerül. A mintavétel befejeztével óvatosan eltávolítja a tűt és steril gézt szorít a szúrás helyére. Ezt a gézt tartsa leszorítva nyújtott karján még 3-5 percen keresztül, hogy a vérzés csillapodjon, és ne keletkezzen véraláfutás a szúrás környékén.

Kislabor ára: 9.900 Ft

További vizsgálati lehetőségek

Nagylabor

12.900 Ft

A kislabor egy általános, átfogó vizsgálat mely a szervezet vérképzéséről,
méregtelenítési és metabolikus funkcióiról ad összefoglaló képet.

Egyedi kiszállási, kényelmi felárak

Kényelmi kiszállási díj: 5000 Ft / cím
Pest-megyei kiszállás: 10.000 Ft / cím
Vidékre történő kiszállás esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

POST COVID laborcsomag

18.900 Ft

A csomagot fokozottan ajánljuk a fertőzésen átesett sportolóknak és aktív életmódot folytatóknak még azelőtt, hogy visszatérnének a sportoláshoz, aktív tevékenységeikhez.

Egyedi kiszállási, kényelmi felárak

Kényelmi kisszállási díj: 5000 Ft / cím
Pest-megyei kiszállás: 10.000 Ft / cím
Vidékre történő kiszállás esetén kérje egyedi ajánlatunkat!

Labor szolgáltatásokkal kapcsolatos elérhetőségeink

info@deltamento.hu